Ushqimet e Shijshme Shqiptare dhe Vende të Trashëgimisë

E pa vlerësuar nga 0 rishikimesh
0/5
0% e të ftuarve të rekomanduar

Kohëzgjatja

8 Ditë

Përmbledhje

Ky turne do t'ju lejojë të eksploroni diversitetin e kuzhinës Shqiptare.

Kur pyesni për ushqimin dhe trashëgiminë shqiptare, shumica e njerëzve nuk do të dinin shumë, por mes ushqimeve krejtësisht natyrale, të shijshme, qyteteve të lashta të mbushura me legjenda dhe njerëzve me personalitete unike, dashuria me Shqipërinë është e sigurt. Në këtë turne fshatar, ju do të gatuani, hani dhe pini me zonjat e moshuara në fshat, do të eksploroni qytete të vjetra mijëra vjeçare si Berati, Gjirokastra (vendet e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s) dhe do të zbuloni natyrën e paprekur të Jugut.

Ju çojmë në restorantet tradicionale të skarës, restorantet e peshkut, një punishte vere, një fabrikë birre, një fabrikë konjaku dhe në shtëpinë e një familjeje vendase ku mund të provoni shijen e vërtetë të raki.

 
Program 8 ditor 

 

Itinerar

Dita 1:
 Mberritja ne Tirane
Mbërritja në aeroportin “Nënë Tereza”, takimi dhe përshëndetja nga përfaqësuesi ynë dhe transferimi në hotel. Vizitoni Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë duke ofruar një hyrje të thellë të historisë shqiptare nga kohët parahistorike deri në ditët e sotme. Darka në një restorant tradicional me një ambient rustik dhe një shije të parë të shijeve të kuzhinës shqiptare. Akomodimi ne Hotel 4*. Fjetje ne Tirane.
Dita 2:
 Berat / degustim i verës
Pas mëngjesit, nisemi për në Beratin e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, i cili njihet edhe si “qyteti i mijëra dritareve”. Udhëtoni nëpër kodra të mrekullueshme plot me pemë ulliri. Pas regjistrimit në hotel, do të bëjmë një shëtitje në lagjen e quajtur “Mangalem” dhe do të drekojmë një restorant tradicional lokal të familjes Mangalemi, ku do të kemi një raki të veçantë, ku do të shijoni të gjitha specialitetet tradicionale. Pasdite vizita në Xhami, Kisha e Trinisë së Shenjtë dhe Ura e Goricës hyjnë në Kalanë e Beratit për një vizitë me guidë me Muzeun Onufrit. Në mbrëmje shijoni ushqime tradicionale në një restorant Castle Park në kodër, përballë dritave të qytetit. Do të shijojmë disa shije të kësaj zone, si turshi, djathëra vendas, vaj ulliri bio, disa lloje buke etj. në formën e tyre fshatare. Specialiteti kryesor i restorantit është mishi i dhive të reja i përgatitur në mënyrë tradicionale. Akomodimi ne Hotel 4*. Fjetje ne Berat.
Dita 3:
 Gjirokaster
Pas kësaj eksperience të madhe ne do të vazhdojmë rrugën tonë për në Gjirokastër për të zbuluar qytetin e gurtë, për të vizituar shtëpinë e Zekateve, kullën më të vjetër osmane. Kaloni pranë Pazarit Osman dhe shtëpive historike prej druri dhe vizitoni Muzeun Etnografik, shtëpinë e diktatorit komunist shqiptar. Udhëtoni për në Dhoksat dhe përjetoni një ditë në një vilë fshati shqiptar. Hyni brenda dhe mësoni për ushqimin, jetën dhe traditat e një familjeje shqiptare. Pas drekës, zhyteni në historinë e pasur të kështjellës dhe shijoni pamjen e "qytetit të gurtë" Në mbrëmje shijoni ushqime tradicionale në restorantin e hotelit në kodër, përballë dritave të qytetit. Do të shijojmë disa shije të këtij rajoni. Akomodimi ne Hotel 4*. Fjetje ne Gjirokastër.
Dita 4:
 Permet
Pas mëngjesit, transferimi në Përmet, i njohur si “Qyteti i Luleve”, turi vazhdon përgjatë lumit Vjosa ku do të shihni kanionet e bukura të derdhjes së Këlcyrës. Në program sot është një shëtitje e shkurtër 20-30 minuta në një nga fshatrat e Përmetit ku ndodhet një kishë e mrekullueshme Kisha e Shën Mërisë, me afreske të pabesueshme. Leusa është një fshat tradicional prej guri ku do të vizitojmë kishën dhe një familje vendase ku do të përjetojmë një mënyrë autentike jetese. Ecni nëpër kopshte, duke zgjedhur vetë përbërësit dhe mësoni se si të gatuani ushqime tradicionale si Japrak dhe Gliko. Vera e bërë në shtëpi dhe “raki” janë pije të këndshme për të shoqëruar ushqimin tuaj. Pas vizitës së drekës do të shihni kishën Leuses të ndërtuar në vitin 1614. Darka në familjen e zonës ku do të kemi një raki të veçantë dhe ku do të shijoni të gjitha specialitetet tradicionale në restorantin familjar. Fjetje ne Permet.
Dita 5:
 Permet - Korca
Pas kësaj eksperience të madhe ne do të vazhdojmë rrugën tonë për në Korçë. Mbërritja dhe drekë e shijshme në Birra Korça (Fabrika e birrës Korça) Bëjnë birrë 'bjonde' dhe është gjithashtu e vetmja fabrikë birre në Ballkan që prodhon birrë të errët, duke përdorur teknologjinë më të fundit çeke dhe italiane dhe punëson 125 persona. Pika kryesore e turneut të fabrikës është dhoma e birrës ku depozita masive të prodhimit të çelikut janë të rrethuara nga tavolina me pllaka që përshkruajnë procesin e birrës dhe konsumin e produktit përfundimtar. Pas kësaj birre, është koha e qoftes së vërtetë nga Korça e servirur me salcekosi dhe bukë. Pasdite do të kemi pak kohë të lirë për të shëtitur nëpër qytet do të vizitojmë Muzeun e Arteve Mesjetare, shkollën e parë të Shqipërisë, Xhaminë e Mirahorit, një nga më të vjetrat në vend, si dhe Katedralen Ortodokse. Në mbrëmje do të kemi një darkë tradicionale në një restorant lokal ku shërbehet qofte ose kernacka (takim), kolloface dhe lakror (byrek). Akomodimi ne Hotel 4*. Fjetje ne Korce.
Dita 6:
 Pogradec - Elbasan - Tirana
Në mëngjes kemi një udhëtim të shkurtër për në Pogradec ku mund të shijojmë pak kohë të lirë me pamje nga liqeni i Ohrit. Për drekë kemi diçka të veçantë për ju, peshkun Koran dhe Belushke, një specialitet i vërtetë nga Pogradeci i cili gjendet vetëm në liqene të rrallë tektonikë të thellë si Ohri dhe Baikal. (E ndaluar për të kapur dhe për të ngrënë në pjesën tjetër të liqenit në Maqedoni). Pas drekës nisemi për në Tiranë. Vizitë e shkurtër në Elbasan. Akomodimi ne Hotel 4*. Fjetje ne Tirane.
Dita 7:
 Durres - Kruja - Tirane
Pas mengjesit nisemi drejt Durresit, nje nga qytetet me te vjetra dhe me te rendesishme te Shqiperise. Durrës- Ka edhe disa muze si Forumi Bizantin, Kulla Veneciane (kështjella e vogël e hapur si bar), Muri i qytetit të lashtë, Amfiteatri, i cili është një nga më të mëdhenjtë në Gadishullin Ballkanik, ka formën e një elipsi me kapacitet. prej 20.000 spektatorësh. Plazhet e qytetit janë gjithashtu një destinacion popullor për shumë turistë të huaj dhe vendas. Transferimi në mensën “Gjergj Kastrioti Skenderbeg”, më e madhja në Shqipëri, e krijuar që nga viti 1933. Aty mund të shijoni delikatesën e markës së famshme të konjakëve Skenderbeg, një konjak i njohur në Evropë. Pas vizitës në Durrës vazhdojmë drejt qytetit historik Krujë ku do të vizitoni Kalanë mesjetare dhe muzeun e Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeut dhe muzeun etnografik. Kruja - shtëpia e heroit më të rëndësishëm të Shqipërisë, Skënderbeut, i cili në shekullin e 15-të i mbajti me sukses turqit për më shumë se tridhjetë vjet. Një ndalesë në pazarin e vjetër ku mund të blini suvenire të punuar me dorë. Dreka në restorant Panorama ku disa tradicionale të mira; tave kosi, burani,japrak etj. Më pas nisemi për në Tiranë, ku do të kalojmë pjesën tjetër të pasdites me kohë të lirë përpara një darke në një ambient të veçantë me pamje nga kryeqyteti. Akomodimi ne Hotel 4*. Fjetje ne Tirane.
Dita 8:
 Nisja
Kohë e lirë për të eksploruar Tiranën, e ndjekur nga transferta në aeroport për fluturimin tuaj të kthimit në shtëpi.

Rishikimet

0/5
E pa vlerësuar
Bazuar në 0 rishikim
Shkëlqyeshëm
0
Shumë mirë
0
Mesatare
0
I keq
0
E tmerrshme
0
Asnjë rishikim
Ju duhet hyni për të shkruar përmbledhje

System Admin Verifikuar

Anëtar që prej Apr 2021

nga €480

Çmimet shtesë:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}
nga
€480
0 Rishikim